Răspuns :
4×(3+2+4)=
4×(5+4)
4×9
36
Al doilea mod
4×(3+2+4)=
(4×3)+(4×2)+(4×4)
12+8+16
20+16
36
A doua ecuatie
5×(9-3-5)=
5×(6-5)
5×1
5
Al doilea mod
5×(9-3-5)
(5×9)-(5×3)-(5×5)
45-15-25
30-25
5
Sper ca te-am ajutat!BAFTA!!
4×(5+4)
4×9
36
Al doilea mod
4×(3+2+4)=
(4×3)+(4×2)+(4×4)
12+8+16
20+16
36
A doua ecuatie
5×(9-3-5)=
5×(6-5)
5×1
5
Al doilea mod
5×(9-3-5)
(5×9)-(5×3)-(5×5)
45-15-25
30-25
5
Sper ca te-am ajutat!BAFTA!!
1. Folosind paranteza;
2.Folosind distributivitatea inmultirii fata de adunare si scadere
4×(3+2+4)=4×9=36
4×(3+2+4)=4×3+4×2+4×4=12+8+16=36
5×(9-3-5)=5×1=5
5×9-5×3-5×4=45-15-25=5
2.Folosind distributivitatea inmultirii fata de adunare si scadere
4×(3+2+4)=4×9=36
4×(3+2+4)=4×3+4×2+4×4=12+8+16=36
5×(9-3-5)=5×1=5
5×9-5×3-5×4=45-15-25=5
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!