Răspuns :
a+b+c=93
a-a=15
b-b=19
c-c=24
acestea au fost datele.
facem prin segmente mai departe
a-a=15
b-b=19
c-c=24
acestea au fost datele.
facem prin segmente mai departe
Notăm cu a, b, c cele trei nume.
Notăm cu n numărul pe care îl scădem din a, b și c.
a+b+c=93 (1)
a-n=15 ⇒ a = 15+n (2)
b-n=19 ⇒ b = 19+n (3)
c-n=24 ⇒ c = 24+n (4)
Îi înlocuim în ecuația care redă suma (prima ecuație) pe a, b și c cu valorile lor în funcție de n. Obținem:
(15+n)+(19+n)+(24+n) = 93
(15+19+24) + (n+n+n) = 93
58 + 3n = 93
3n = 93 - 58
3n = 35
n = 35:3 care dă cu rest.
Următorul pas este să înlocuim pe n în ecuațiile a doua, a treia și a patra pentru a-i afla pe a, b, c.
Notăm cu n numărul pe care îl scădem din a, b și c.
a+b+c=93 (1)
a-n=15 ⇒ a = 15+n (2)
b-n=19 ⇒ b = 19+n (3)
c-n=24 ⇒ c = 24+n (4)
Îi înlocuim în ecuația care redă suma (prima ecuație) pe a, b și c cu valorile lor în funcție de n. Obținem:
(15+n)+(19+n)+(24+n) = 93
(15+19+24) + (n+n+n) = 93
58 + 3n = 93
3n = 93 - 58
3n = 35
n = 35:3 care dă cu rest.
Următorul pas este să înlocuim pe n în ecuațiile a doua, a treia și a patra pentru a-i afla pe a, b, c.
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!