Răspuns :
(5-x)(3x+11) = 5·3x + 5·11 + (-x)·3x + (-x)·11
= 15·x + 55 - 3·x - 11·x
= 15x - 3x - 11x + 55
= 15x - 14x + 55
= x + 55
= 15·x + 55 - 3·x - 11·x
= 15x - 3x - 11x + 55
= 15x - 14x + 55
= x + 55
(5 - x)(3x + 11) = 5·3x + 5·11 - x·3x -x·(+11) = 15x + 55 - 3x² -11x =
= -3x² + 4x + 55
Observații
15x și -11x sunt termeni asemena, deci se poate efectua 15x-11x =4x
x·3x = 3x·x = 3x²
La final am ordonat expresia, începând cu puterea cea mai mare a lui x.
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!